Administratie

Iedere ondernemer heeft te maken met administratieve verplichtingen. De administratie is een belangrijke informatiebron binnen uw onderneming. Een goede administratie geeft op elk moment inzicht in wat er in uw bedrijf gebeurt en biedt u de mogelijkheid optimaal uw bedrijf te sturen.


Met een goed bijgehouden administratie heeft u snel de beschikking over de cijfers en resultaten van uw onderneming om inzicht te krijgen in uw kosten, uw omzet en uw winst. Het geeft aan welke onderdelen goed werken en welke activiteiten u eventueel beter kunt aanpassen. U kunt dan hierop actie ondernemen.

De beslissing met betrekking tot investeringen in bijv. onroerend goed, inventaris, en personeel wordt vaak pas genomen op basis van een inzichtelijke rapportage. Een rapport is dus duidelijk meer dan alleen een overzicht / verplichte informatie voor financiers en de belastingdienst.

Als ondernemer bent u nl. ook wettelijk verplicht een goede administratie bij te houden en te bewaren. Aan de hand hiervan wordt bijv. de inkomstenbelasting of omzetbelasting bepaald. Een onduidelijke administratie kan door de belastingdienst niet geaccepteerd worden. Dat kan voor u vervelende gevolgen hebben. Het is dus van groot belang u toch te verdiepen in de opzet van de boekhouding of, indien u dit niet kunt of wilt, een deskundige in te schakelen .

Wij kunnen de gehele administratie voor u verzorgen of een deel ervan. In overleg kunnen we bekijken wat het beste bij uw situatie past.